maryam1IMG 9072« گزارشی از خوابگاه مریم »

در اجرای اهداف بنیاد دانشگاهی فردوسی که همکاری همه جانبه بنیاد با دانشگاه فردوسی مشهد و ارتقای کمی و کیفی آن به عنوان دانشگاهی برتر در سطح ملی و منطقه ای که با پشتوانه کمک های مادی و معنوی مؤسسات و شخصیت های خیّر و دانش پرور حقیقی و حقوقی در چارچوب ضوابط و مقررات مندرج در اساسنامه اداره می شود، خوابگاه مریم به منظور اسکان دانشجویان دختر شبانه ( نوبت دوم ) از مهر ماه  1386 مورد بهره برداری قرار گرفت. دانشجویان شبانه در دانشگاههای دولتی، معمولاً همان واحدهای درسی متداول در رشته های روزانه را در همان ساعات معمولی و در کنار دانشجویان روزانه می گذرانند، با این تفاوت که آنان هزینه های تحصیلی خود را می پردازند و از برخی مزیت های رفاهی مانند خوابگاه دانشجویی بهره نمی گیرند. در چنین وضعیتی دختران دانشجوی شبانه غیر بومی که ناگزیرند دور از خانواده در ساختمان های استیجاری سطح شهر اقامت کنند، با دشواری ها و موانعی رو به رو هستند. از این رو تأمین خوابگاهی آسوده و امن برای آنان بسیار ضروری است.

خوابگاه مریم

خوابگاه مریم در خانه مسکونی اهدایی خیّر نیکوکار جناب آقای مهندس مشارزاده و خانواده شان در زمینی به مساحت 500 متر مربع مشتمل بر 4  واحد مسکونی مجزا و ظرفیت پذیرش حدود 110 نفر دانشجو در خیابان فلسطین 4  در مهر ماه 1386 به بهره برداری رسید. ساختمان خوابگاه شامل 4  سوئیت مجزا است که هر سوئیت شامل 6 اتاق 4 و 6  نفره و امکاناتی از قبیل سرویس های کامل بهداشتی، آشپزخانه، فضای عمومی برای استفاده از تلویزیون و دستگاههای گرمایش و سرمایش می باشد. به نحوی که امکانات این خوابگاه در سطح شهر مشهد از نظر کیفی کم سابقه بوده است.

یکی دیگر از هدف های بنیاد دانشگاهی فردوسی، همان طور که در اساس نامه بنیاد به ثبت رسیده، تأمین فضای آموزشی و زیستی امن و سالم جهت دانشجویان مستعد بی بضاعت و کم بضاعت برای ادامه تحصیل تا بالاترین مقاطع تحصیلات تکمیلی و در نهایت تلاش در راستای تقویت دانشگاه فردوسی مشهد می باشد. از این رو تسهیلاتی جهت پرداخت اجاره بهاء خوابگاه برای دانشجویان بی بضاعت و کم بضاعت در نظر گرفته شده است.

هر چند برنامه ریزی و سیاست گذاری در مورد آموزش در دانشگاه به عهده مدیریت دانشگاه است. اما بنیاد به منظور تقویت انگیزه در دانشجویان و ایجاد شوق بیشتر در آنان و رقابت سالم در بین دانشجویان کوشیده تا با نگاهی مشفقانه به تلاش و کوشش دانشجویان ساعی و قدردانی از دستاوردهای تحصیلی آنان، گرمای نشاط و دلگرمی را به وجود ایشان القاء کند و آن ها را برای رقابتی سازنده به تکاپوی بیشتر بکشاند. به موجب این طرح مقرر شد که در هر سال تحصیلی دانشجویان رتبه های اوّل، دوّم و سوّم کلیه رشته های تحصیلی دوره های کاردانی و کارشناسی دانشکده های مختلف که در خوابگاه مزبور ساکن هستند، به ترتیب از  100% ، 80%  و 60% پرداخت شهریه اسکان معاف باشند. بدین ترتیب هر سال بیش از 20 نفر از دانشجویان ساکن در خوابگاه  از این جوایز برخوردار می شوند، که جنبه تشویقی و معنوی آن بیشتر مورد نظر طراحان حاضر بوده و خوشبختانه نظر استادان و کارشناسان صاحب نظر حکایت از آن دارد که این قبیل اقدامات می تواند در بهسازی فرایند تحصیلات دانشگاهی و ارتقاء راندمان آموزشی دانشگاه اثر گذار باشد. هم چنین می توان  اذعان داشت در نظر گرفتن تسهیلات مذکور از دیگر مزیت های منحصر بفرد خوابگاه مریم در سطح شهر مشهد می باشد. تجهیز و ساماندهی کتابخانه در خوابگاه مریم یکی دیگر از فعالیت های بنیاد دانشگاهی فردوسی می باشد که جهت دسترسی هر چه بیشتر دانشجویان به کتابهای علمی، ادبی تاریخی، روان شناسی، تربیتی و غیره در سال 1387 توسط جناب آقای مشارزاده، واقف خوابگاه افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

شایان ذکر است از ابتدای تأسیس خوابگاه مریم تا امروز، تعدادی از مسئولان مشهد از جمله فرماندار وقت، جناب آقای موحدیان و هیأت همراه مقارن با هفته کتاب در آبان ماه 1388 با حضور در خوابگاه و اهدای جوایز ( بن کتاب) به دانشجویان که بیشتر جنبه تشویقی و معنوی آن مورد نظر بوده است، حمایت خود را از بنیاد دانشگاهی فردوسی "که  به همت بزرگوارانی در شهر مقدّس مشهد و در کنار دانشگاه بزرگ فردوسی بنیان گذاری شده و همواره به عنوان یک نمونۀ پیشتاز تاکنون الگوی خوبی در راستای اهداف خود ارائه داده است،" اعلام نموده است. علاوه بر آن، می توان به دیدار مسئولان امور دانشجوئی دانشگاه منجمله آقای دکتر سهرابی مدیریت محترم امور دانشجویی و دیدار اعضای بعضی از نهادهای نیکوکاری و  هم دیدارهای مکرّر بعضی از اعضای بنیاد دانشگاهی فردوسی از خوابگاه  مزبور، اشاره کرد. که این امر بر نحوه عملکرد اداره خوابگاه و اهمیت جایگاه آن در سطح شهر مشهد می افزاید.