برگزاری دهمین جلسۀ مجمع عمومی بنیاد دانشگاهی فردوسی

دهمین جلسۀ مجمع عمومی بنیاد دانشگاهی فردوسی در روز پنجشنبه مورخ 96/04/15 ساعت 9:30 صبح در محل بنیاد با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد. ابتدا دستور جلسه به شرح زیر قرائت و پس از انتخاب هیأت رئیسه، مجمع رسماً کار خود را آغاز کرد.

آقایان مهندس مستشاری به‌عنوان رئیس مجمع و دکتر کوچکی به‌عنوان نائب رئیس مجمع و خانم‌ها دکتر گوینده و دکتر رضائی رکنی به‌عنوان عضو هیأت نظارت و آقای اشتیاق حسینی به‌عنوان دبیر مجمع انتخاب شدند.

به‌دلیل درگذشت مرحوم علی باقرزاده اولین دستور جلسه تعیین رئیس هیأت امنای بنیاد قرار گرفت که پس از بحث و گفتگوی میان اعضاء و با بیان ضرورت حفظ خصوصیت مردم‌نهادی بنیاد آقای مهندس حمیدی به‌عنوان رئیس هیأت امناء انتخاب گردید.

پس از آن آقای مهندس مستشاری به‌عنوان نائب‌رئیس هیأت امنا در باب مسئولیت اجتماعی بنیاد گفت: هیأت‌امنا باید راهکارهای متنوعی برای ارتقاء دانشگاه ارائه دهد، به‌عنوان مثال استاد برجسته و دانشجوی برتر جذب کند. وی همچنین اشاره کرد که ما مسئولیت اجتماعی داریم و بایستی مسئولیت اجتماعی خود را احصاء کنیم. عضویت در هیأت امنا همراه است با پذیرش یک مسئولیت‌، و یکی از مسئولیت‌های مهم اجتماعی تسلط بر کمبودها در حوزه صنعتی و اجتماعی مانند کمبود آب در استان است و مهم‌تر اینکه بدانیم راه‌کار فرهنگی برای حل مشکلات در اولویت است.

آقای دکتر باقری ضمن تشکر از هیأت امنا و ذکر خیر بزرگان و پاسداشت مرحومان مهندس شهرستانی و حاج علی باقرزاده و حاج عباس حکیمیان، به این نکته اشاره کرد که دغدغه و نیازهای دانشگاه در این زمان با 10 سال قبل متفاوت شده است؛ بنابراین بایستی نیازهای جدید رصد شود. خوابگاه‌سازی و ترمیم خوابگاه‌ها هنوز هم نیاز است اما نه به‌عنوان نیاز اول. نسل اول دانشگاه آموزش‌محور، نسل دوم دانشگاه پژوهش‌محور بوده و نسل سوم دانشگاه (نسل فعلی) باید در جهت رفع معضلات جامعه باشد. باید راه‌های جدیدی برای رفع معضلات جامعه برداریم. حساس کردن مردم بویژه از طریق ارتباط با اولیاء دانشجویان و ارتباط با فارغ‌التحصیلان دانشگاه، یکی از این راه‌کارهاست. بنیاد در کنار سایر فعالیت‌ها بایستی فضای جدیدی برای رفع مسائل و مشکلات جامعه فراهم کند که دانشگاه شریف و دانشگاه صنعتی اصفهان برای این رویکرد، الگوی خوبی است.

باید الگویی طراحی کنیم که دو ضلع جامعه (صنعت و دانشگاه) با حضور صنعتگر و استاد دانشگاه و دانشجویان دکتر، ارشد و حتی لیسانس، فعال باشند. در این زمینه بایستی با طرح‌های کم اما معنادار برای حوزه صنعت شروع نمود و پس از موفقیت در نمونه‌های اولیه، این رویکرد را تقویت و گسترش داد.

ایشان همچنین یادآور شدند که یکی از مهم‌ترین کارهای آینده دانشگاه ایجاد برج فناوری است که محل مناسبی برای ایجاد تحول علمی تحقیقاتی می‌باشد. جذب نیک‌اندیشان و خیرین بیشتر برای بنیاد ضروری است که این به کمک و همت همگانی اعضای هیأت‌امنا، نیازمند است.

آقای مهندس حمیدی در تأیید بیانات دکتر باقری گفت: هیأت امنا بایستی جلسات را با نگاه به نتیجه بخشی نظرات و ارائه دیدگاه‌های خوب، بیشتر کند. نسخه‌های کاربردی تهیه و به سمت اجرایی‌کردن ایده‌ها رفته و راهبردهای خود را مدرن کنیم.

آقای دکتر کوچکی نیز بیان داشت: رابطه دانشگاه با جامعه بسیار کم است. بایستی راهی برای توجیه خیًرین پیدا کرده تا رویکردهای جدید را بپذیرند و کمک‌های ساختمان‌سازی به سمت کمک‌های تحقیقات کاربردی تغییر جهت پیدا کند. باید ارتباط با اولیای دانشجویان در اولویت باشد. وی گفت: ما بحران فرهنگی- اجتماعی داریم که بسیار مهم است و باید بین دولت و دانشگاه و جامعه و مردم ارتباط برقرار کرده و از کار خیر تعریف ثانویه داشته باشیم.

خانم دکتر گوینده پویایی هرچه بیشتر دانشگاه را، در تغییر ملاک ارتقاء اساتید دانست.

آقای دکتر رحمانی گفت: حفظ مردمی‌بودن بنیاد، سبب جذب بیشتر خیرین خواهد شد. آیا می‌توان پلی میان بنیاد و علوم پزشکی زد زیرا در کنار مسئله آب، سالم بودن آب هم اهمیت دارد مثلاً در مسئله تولید میوه سالم‌بودن آب و سلامت میوه‌ها نیز دارای اهمیت است.

در ادامه آقای دکتر ابراهیمی گفت: گویا قرار است بنیاد از ساختمان‌سازی گذر کرده و رویکردهای فاخری را تعریف کند. ایشان برای این مسئله دو پیشنهاد مطرح کردند: یکی اینکه یک سوم اعضا را از بازنشستگان دانشگاهی که تجارب خوبی دارند، به عضویت درآورند. و دیگر اینکه همکاری با سایر دانشگاه‌های استان داشته باشیم که این دو پیشنهاد نیاز به تغییر در اساسنامه دارد.

آقای دکتر علی حکیمیان نیز گفت: بحث ارتباط صنعت و دانشگاه بیشتر به نوع مواجهه ما با اساتید برمی‌گردد و نیز اعتمادسازی پیش‌نیاز ارتباط جامعه با دانشگاه است.

آقای مهندس یغمایی گفت: همه این سخنان و پیشنهادات دوستان خوب و ضروری است اما واقع‌بینانه بایستی از ورود به کارهای بزرگ و خارج از توان بنیاد پرهیز کنیم. اولویت‌بندی مهم است. ابتدا باید میان بنیاد و کار دانشجو و سپس با اساتید دانشگاه ارتباط برقرار کنیم. به‌طور خلاصه از کارهای کوچک شروع کنیم. متأسفانه یکی از مشکلات اجتماعی ما مشکل اخلاقی است.

آقای دکتر ناظری ضمن تشکر از اعضای هیأت‌مدیره، گزارش سالیانه فعالیت‌های بنیاد را قرائت کرد.

سپس جلسه با بحث و بررسی بودجه پیشنهادی سال1396 ادامه یافت و بودجه پیشنهادی با تغییراتی اندک مورد تصویب قرار گرفت.

آقای دکتر داوری برای ارتباط هرچه بیشتر و هدفمند‌تر میان دانشگاه و صنعت، انجام کار مطالعاتی و نیازسنجی از صنایع و اعلام نتایج آن و همچنین رصد بازار صادرات و واردات را پیشنهاد نمود.

انتخاب مهندس اکبر باقرزاده به‌عنوان عضو جانشین مرحوم حاج علی باقرزاده در هیأت امناء آخرین مصوبه این جلسه بود.

عکس مجمع 96