برگزاری مراسم تجلیل از دانش‌آموختگان برتر

و عضو برجستة هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

مراسم سالانه تجلیل از دانش‌آموختگان برتر و عضو هیأت علمی برجستة دانشگاه فردوسی مشهد با حضور مسئولان بنیاد، دانشگاه و جمعی از خیران و خانواده‌های دانش‌آموختگان برتر ساعت 8 صبح روز پنجشنبه 23 آذر ماه در سالن اجتماعات دانشکده علوم برگزار شد.

در ابتدای مراسم مهندس یغمایی، ریاست محترم هیأت مدیره بنیاد ضمن یادآوری نامگذاری سال گذشته به‌عنوان سال اخلاق و مدارا به این نکته اشاره کرد که دانشگاه فردوسی در حال تبدیل‌شدن به دانشگاه نسل سوم است. دانشگاه نسل سوم علاوه بر فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی نیاز به زیرساخت‌های مهمی دارد که این زیرساخت‌ها با تمرین هم‌زیستی مهربانانه است. ایشان در پایان به دانشجویان توصیه کرد برابری و برادری را ترویج دهند.

سپس دکتر بهرامی، معاونت محترم پژوهش و فناوری دانشگاه، حرکت خیّران را یک نظام انگیزشی دانست و عضو هیأت علمی برجسته را نمادی از علم و دانش دانست و توصیه کرد علم باید ارزشی باشد نه ابزاری و خیّرین هم باید نسل سومی شوند.

همچنین مهندس رضا حمیدی، ریاست محترم هیأت امنای بنیاد ضمن تذکر به وجود منابع و امکانات، نکاتی را در جهت رسیدن به زندگی و کار شایسته بیان نمود. از جمله: مدیریت ابتکارات، مشکلات و تغییرات و... .

پس از بیان سخنان مقامات، مریم نادری دانشجوی دکتری ضمن ارائه خدمات بنیاد، چنین گفت:  آری دست بخشش یک خیّر بود که نگذاشت در دنیایی که مادیات رکن مهم دارد و پولدارهایش با ماشین‌های لوکس و خانه‌های مجلل، محله‌هایشان را از فقرا جدا می‌کنند، فقر و یا نداری و یا به‌دنیاآمدن در یک جامعه و یا خانواده فقیر مانع و سدی مهم باشد؛ به‌خصوص آن موقع که نه از جامعه و نه از خانواده و نه از دوستان توقعی هست؛ آنها آمدند بی‌هیچ چشم‌داشت و هیچ دستمزدی. اینک باور داریم جامعه‌ای بی‌خیّر جامعه‌ای بی‌برکت است.

سپس دکتر حائریان عضو کمیته علمی-پژوهشی بنیاد به بیان شاخص‌های انتخاب عضو هیأت علمی برجسته پرداختند. انتخاب عضو هیأت علمی از 8سال قبل آغاز شد. این انتخاب به صورت ادواری هر 4 سال یکبار به یک نفر از اعضای هیأت علمی یکی از شاخه‌های چهارگانه علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی- منابع طبیعی و دامپزشکی و همچنین شاخة مهندسی، معماری و شهرسازی صورت می‌گیرد و روند این انتخاب به این صورت است که اسامی اساتید برتر از معاونت‌های مختلف آموزشی و پژوهشی دانشگاه استعلام و سپس مستندات و فعالیت‌های اساتید مربوطه در کمیتة علمی-پژوهشی بنیاد، بررسی و استاد برجسته انتخاب می‌شود. از جمله فعالیت‌های مؤثر در گزینش، فعالیت‌های آموزشی-پژوهشی، کارآفرینی، تربیت دانش‌آموختگان برجسته‌ای که در کشور منشأ اثرات مثبت شده‌اند، اشتهار ملی، اعتبار بین‌المللی، خدمت‌رسانی به جامعه و... می‌باشد.

سپس جناب آقای دکتر قوشه عابدهدتنی از گروه آموزشی برق دانشکده مهندسی به‌عنوان عضو برجسته معرفی شد که از ایشان با لوح تقدیر و نشان طلای بنیاد تقدیر شد.

دکتر قوشه عابد هدتنی ضمن قدردانی از این انتخاب، به این نکته اشاره کرد که علم، علمی است که به حق رهنما باشد. امام سجاد(ع) در قسمتی از دعا فرمودند: وفتحنا من ابواب العلم بربوبیته.

ایشان در پایان به قطعه‌ای از سعدی اشاره کرد:

سعدی بشوی لوح دل از نقش غیر او       علمی که ره به حق ننماید جهالت است

پس از تقدیر از استاد برجسته، نوبت به اهدای جایزه فردوسی‌شناسی رسید که با حضور دکتر یاحقی پشتیبان مالی این جایزه، از برگزیدگان این جایزه خانم‌ها دکتر نغمه دادور و فاخره سلجوقی با لوح تقدیر و نیم سکه تقدیر شد.

در پایان مراسم از 196 دانش‌آموخته برتر شامل شاگردان اول، دوم و سوم در همة دوره‌های کارشناسی دانشگاه در بیش از 60 رشته در سال تحصیلی96-1395پس از گرفتن عکس دسته جمعی، با اهدای لوح و سکه پارسیان تقدیر شد.